Home > Papierloos vergaderen > is het veilig?

is het veilig?

Veiligheid voorop

De opkomst van mobiel internet en mobiele apparaten heeft de veilige opslag van documenten niet bevorderd. Zoekgeraakte USB-stickjes met hele dossiers, gestolen smartphones met e-mailcorrespondenties vol vertrouwelijke informatie: de risico’s van het “kwijtraken” van gevoelige informatie zijn groot. Papierloos vergaderen gaat bij ons daarom gepaard met bijzonder veel aandacht voor veiligheid.

  • Veilig beheren
  • Veilig verzenden
  • Veilig ontvangen
  • Veilig archiveren

Wie een goede oplossing kiest voor papierloos vergaderen, verkleint een aantal van deze risico’s aanzienlijk. Een goede vergader App kan op afstand worden aangestuurd. Zo kunnen documenten ook van de iPad worden afgehaald, als de iPad overgaat in andere handen. Of als iemand uit een commissie of bestuur stapt, kunnen de stukken ook worden ‘terug gehaald’. Een goed centraal beheer van de vergaderingen zorgt er ook voor dat alle documenten veilig, versleuteld worden opgeslagen en/of verzonden.

Opslag

Ons platform wordt gehost in verschillende professionele datacentra in Nederland. Mede daardoor wordt de beveiliging van je informatie gewaarborgd en blijft de informatie ook jóuw informatie. Hosting in buitenlandse datacentra, bijvoorbeeld in de VS, kan op grond van de Patriot Act leiden tot verplichte inzage in informatie door autoriteiten.

Verzenden

Data die we verzenden wordt veilig verzonden.

Rechten beheer

Veiligheid begint bij goed beheer. Wie er toegang hebben en wie niet tot documenten is van belang. Maar ook: als iemand een functie neerlegt, moeten documenten ook terug te halen zijn. Dat kan.

ISO27002-certificering

Eind 2012 zal ons platform gecertificeerd zijn voor ISO2700